در لیگ خانه هوشمند فیرا، هدف اصلی مدیریت یک خانهی هوشمند در محیط شبیهسازی شده است.
سرور شبیهساز به مانند یک هاب اصلی تمامی بخشهای یک خانهی هوشمند را کنترل میکند و علاوه بر هوشمندی در انجام عملیات، مصرف انرژی را به حداقل میرساند.
در این لیگ تمامی ابزارهای خانه به صورت یک نود IOT دیده میشوند.
این لیگ به دنبال آموزش کاربردهای رباتیک در زندگی روزمره و معرفی نحوهی استفاده فناوریهای به روز هوش مصنوعی در زندگی روزمره است.
در شروع، شرکت کنندگان نرمافزاری برای کنترل یک جاروبرقی هوشمند تهیه میکنند و با برنامهنویسی مناسب برای این ابزار هوشمند، به دنبال جارو کردن محیطهای مختلف یک خانه در کمترین زمان و صرف کمترین انرژی هستند.
در مسیر این این لیگ شرکت کنندگان با الگوریتمهای مسیریابی، موقعیتیابی آشنا میشوند و تلاش میکنند یک الگوریتم هوشمند SLAM را پیادهسازی کنند.
نرم افزار شبیهساز این لیگ که برای استفادهی عموم طراحی شده «یک جارو برقی خودکار» و «یک فضای سه بعدی» را شبیهسازی میکند تا شرکت کنندگان بتوانند در این محیط، رقابتِ الگوریتمهایی که برای یک جاروبرقی هوشمند آماده کردهاند را شاهد باشند.
این شبیهساز به صورت متن-آزاد یا Open source در اختیار عموم قرار میگیرد تا تمامی شرکت کنندگان در مسیر پیشرفت لیگ و آیندهی این خانهی هوشمند سهیم باشند
کمیته ملی رباتیک ایران (فیرا) به صورت رسمی در آبان ماه 1392 تشکیل شده است. این کمیته با همکاری فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا، امیدوار است که به جوانان برای درک بهتر از مفاهیم علمی و سیر تکاملی تکنولوژی کمک کند. فیرا معتقد است که برخی از این علاقه مندی ها، باعث افزایش مهارت های علمی و مهندسی می شود که در نهایت به نتایج تحقیقاتی می انجامد که به انسان ها در راه های مختلف خدمت رسانی می کند. المپیک فناوری بستری برای رقابت افراد در حوزههای مختلف فنی است که برای اولین بار در پنج رشته اصلی شامل هوش مصنوعی، برنامهنویسی، امنیت سایبری، رباتیک و پهپاد برگزار میشود. کمیته ملی رباتیک ایران فیرا این افتخار را دارد تا به عنوان مجری رقابتهای بخش رباتیک و پهباد المپیک فناوری فعالیت نماید.